En sviktande välfärd


En sviktande välfärd

För mig har det aldrig varit en självklarhet att jobba online. Men när min gode vän Maria Grönlund som är osteopat i Orsa tipsade mig om terapeut online föll allt på plats. Vilken chans för både klienter och terapeuter.

Av: Anne-Li Andling

Jag heter Anne-Li Andling och jobbar mot sorger och kriser i livet men också utanförskap och droger. Vid missbruk är det viktigt att inte skuldbelägga personen eller dess anhöriga. Detta kan inte understrykas nog.

Jag ser också fram emot att få komma ut och föreläsa om min och min son Tobias bistra erfarenhet av att inte få rätt vård och vad läkemedel som skrivs ut i stora mängder kan få för förödande konsekvenser.

Dagen som hans lillebror fyllde 14 år, hittade jag Tobias död.

”Min reaktion” Jag skrek, ett skrik som kom av smärta och vrede men också rädsla över att inte få tillbaka mitt barn. Vanmakten inför den återkommande, reflexmässiga förskrivning av narkotikaklassade läkemedel.

Han hade en svår diabetes, och med intag av läkemedel resulterade det i att han slutligen hamnade i ett dödlig sockerkoma.

Tobias egen upplevelse var att han inte blev tagen på allvar när han ville ha hjälp.

I min bok ”Möten i den sviktande välfärden” ”Som en hamster i ett ekorrhjul” Skildrar jag det havererande samarbetet med bland annat socialkontoret, sjukvården och psykiatrin.

Anne-Li Andling

andling.se

072-218 80 88

.