Frågor & svar

Hittar du inte svar på din fråga? Mejla oss på info@terapeutonline.se!
 

För dig som vill anlita en terapeut

Fungerar verkligen terapi online?
Berättigad fråga! Det korta svaret är JA, baserat på återkoppling från ett växande antal människor som är helnöjda med hur det blev. Vi utvecklar frågan på en egen sida - klicka här.

Hur ser ansvarsfördelningen ut mellan terapeutonline.se™ och terapeuten?
Terapeuten är till 100% ansvarig för att de lämnat korrekta uppgifter, sin egen yrkesskicklighet och övriga aspekter av relationen med sin klient.

Jag vill anlita en teraput. Hur gör jag?
Leta upp en terapeut på söksidan och klicka på namnet i listan. Då får du upp profilbilden för terapeuten och där hittar du kontaktuppgifter.

För terapeuter som vill hittas av fler

Medlemskap

Kom det inget bekräftelsemejl när du skickat in din ansökan?
Lösningen hittar du längre ner på sidan.

Hur gör jag för att skicka in foto och utbildningsbevis?
Foton och utbildningsbevis har varsin mejladress. Skicka ditt kvadratiska foto till foton@terapeutonline.se. Utbildningsbevis skickar du till diplom@terapeutonline.se.

Vad kostar det?
Årsabonnemanget för terapeuter är 995 kr + moms. Betalning görs i förskott, se nedan. Abonnemanget gäller 12 månader från att vi har fått din betalning.

Hur gör jag för att söka medlemskap?
All information om hur du gör hittar du här. Årsavgiften är 9950 kr + moms. 

Är jag välkommen även om jag inte kan eller vill bjuda in andra terapeuter?
Absolut! Att terapeuter kan bjuda in andra är vår strategi för att bygga upp ett bra utbud på ett sätt som borgar för en god kvalitetssäkring. För en del passar detta, för andra fungerar det av olika skäl inte. Du är lika välkommen oavsett vilket, förutsatt att du a) blivit inbjuden, b) gärna träffar dina klienter på distans - inte bara fysiskt möte, alltså - och c) att du är färdigutbildad inom en etablerad metod.

Min yrkestitel eller specialisering finns inte med bland alternativen i formuläret. Vad göra?
Fyll i din yrkestitel under Annat. När vi behandlar din ansökan verifierar vi den titel du angivit. Skulle vi ha frågetecken kontaktar vi dig för klargörande.

Hur lång text kan jag lägga in i min beskrivning?
Den korta beskrivningen får vara upp till 100 tecken, medan den långa kan vara upp till 600 tecken.

Vilket bildformat ska jag använda när jag registrerar mig?
Kvadratisk bild (lika högt som brett), t ex din profilbild from Facebook eller LinkedIn.

Hur gör jag för att länka till Terapeutonline.se från min webbplats?
Länka till https://terapeutonline.se och använd gärna logotypen som du kan hämta här.
OBSERVERA att din länk till oss inte får innehålla "rel=nofollow" eftersom det hindrar Google från att följa länken - ingen nytta, med andra ord.

Hur fungerar det med serviceavgift och betalning?
När vi behandlat din ansökan får du en faktura via mejl. När vi fått din betalning publiceras din profil och du blir sökbar på terapeutonline.se.

Det kommer inget bekräftelsemejl. Vad ska jag göra?
Det beror sannolikt på att det har fastnat längs vägen, till exempel i ett spam-filter. Bekräftelser skickas från abonnemang@terapeutonline.se. Lyckas du inte hitta det kan du kontakta oss via knappen nedan så hjälps vi åt att lösa det.

Jag hittar inte min medlemskod eller övriga uppgifter. Var finns dom?
Fyll i samma epostadress i rutan nedan som du använde när du sökte medlemskap. Finns den med i vårt register skickar vi dina uppgifter med vändande epost.

Hur avslutar jag mitt abonnemang?
Om du vill avsluta ditt abonnemang behöver du meddela oss via epost till abonnemang@terapeutonline.se senast 30 dagar innan förnyelsedatumet. Ditt förnyelsedatum är årsdagen för när du aktiverade ditt abonnemang genom att betala årsavgiften.

Bjuda in andra

Varför ska jag bjuda in andra?
Där många yrkesmänniskor samlas brukar också bli den naturliga platsen för kunder eller klienter att leta. Det är lika giltigt för terapeuter som för konsthantverkare eller optiker. Dessutom får du 10% rabatt, upp till totalt 50%, på kommande årsavgift när nya terapeuter använder din medlemskod.

Hur gör jag för att bjuda in terapeuter jag känner förtroende för?
Leta fram din medlemskod (se nedan ifall du inte hittar den) och dela den med terapeuter du vill bjuda in. Länken till ansökningsformuläret är bit.ly/terapeutonline.

Videmomötestjänsten

Kan jag lägga ut min videomöteslänk på min hemsida eller bokningssida?
Vi rekommenderar starkt att du inte gör det eftersom vem som helst med tillgäng till länken kan använda den. Skicka istället länken till din klient inför ert möte.

Hur gör jag för att dela min skärm med min klient?
Klicka på menyknappen längst ner till vänster och sedan på bildskärmsknappen. I samma meny kan du också stänga av och slå på kamera, mikrofon och högtalare.

Var hittar jag min länk för klientmöten?
Du bör ha fått den i mejl från oss. Använd formuläret längst ner på sidan för hämta den igen. 

Min videolänk fungerar inte, vad göra?
Det kan finnas två skäl till detta. Den ena är att du inte kopierat den länk vi skickat till dig utan istället klickat på den och sedan kopierat länken som visas i webbläsaren. Den länken gäller bara ett dygn. Använd istället den länk vi skickat till dig. Hämta den igen genom att använda formuläret längst ner.
Den andra möjliga orsaken är att du använder en iPhone eller iPad och försöker öppna länken i webbläsaren Chrome eller Firefox. De har nämligen inte stöd för videomöten. Använd istället Safari så kommer länken att fungera!

. -->