Ångest i samhället


Ångest i samhället

Av Mari Banarp

Skuld och skam styr alldeles för många i vårt samhälle. Tillsammans blir vi starka. En dag i taget, resten av livet.

Jag är beteende och samtalsterapeut. Jag arbetar med bl.a. enskilda samtal, familjesamtal, par-samtal och samtal i grupp. 

Jag hittade terapeutonline.se och nu är jag medlem här och hoppas att nå ut till er som känner för ett första samtal, ett första steg att bryta gamla mönster och hitta nya vägar att njuta av sitt liv.

Som samtalsterapeut använder jag samtalet som verktyg för att bidra till personlig utveckling genom att hjälpa personer att identifiera sina problem och komma på möjliga lösningar. Ibland hamnar man i ett vägskäl och då behöver man undersöka vilket håll man behöver gå. Det kan vara svårt att reda ut på egen hand. Då kan det behövas stöd i förändringsprocessen och i att förstå hur tankarna och känslorna styr beteendet.

För mig ligger stor vikt i den positiva och negativa ångestnivån. Livserfarenheter på gott och ont där individens ångestnivå stärks på olika sätt.

Medberoende processer ligger mig varmt om hjärtat och jag rekommenderar gärna självhjälpsgrupper parallellt om det är aktuellt.


.