Behovet att bli lyssnad på


Behovet att bli lyssnad på

Av Rigmor Tjerngren

I dagens samhälle har något mycket viktigt närmast försvunnit. Förmågan att verkligen lyssna på varandra. Att ge varandra tid och fullständig uppmärksamhet.

Efter 30 år som lärare i samtalsmetodik (och en beteendevetenskaplig Fil.kand. i botten) har jag gång på gång upplevt, att när mina studenter ”knäckt koden” och lärt sig samtalsmetodikens grunder, upplevde de hur samtal, både professionella och privata, blev så mycket mer givande.

De hade lärt sig lyssnandets grunder.

Bara att ge någon sin fullständiga uppmärksamhet kan få många hårda knutar att lossna.

Det är detta jag vill arbeta med tillsammans med mina klienter. Jag vill ge dem mitt lyssnande öra och vara med dem på resan som kompanjon och partner. Tillsammans tittar vi på problematiken från många olika håll och hittar nya vägar att gå.

Tillsammans löser vi upp trasslet och hittar nya mönster.

Därför ville jag vara med i Terapeutonline - för att verkligen nå ut med mitt budskap.

.