Samhällsnytta och tillgänglighet för dom som behöver oss!


Samhällsnytta och tillgänglighet för dom som behöver oss!

Av Andreas Geschwind Widegren

En gemensam ingång för de som behöver det på deras villkor-det är verkligen bra. Så var mina tankar när jag beslöt mig för att knyta mig till nätverket av terapeuter på Terapeutonline.se

Behovet av samtalsstöd är stort. Många upplever det svårt att vara nöjda och må bra. Varför man har det svårt skiljer sig men säkert är att vi utbildade terapeuter fyller en viktig funktion för att lyssna, vägleda, förtydliga och normalisera våra klienters tankar och känslor. Vårdcentralerna som ska ta mot våra klienter har kö och lång väntetid till samtalsstöd som efterfrågas. Terapeuterna som ska hantera hjälpbehovet från våra klienter behöver prioritera och begränsa samtalsstödet till den som behöver det mest ska få det först. Det hjälper inte våra klienter mycket eftersom den som upplever ett behov behöver stödet skyndsamt. Resurserna för stöd och hjälp i den offentliga vården räcker helt enkelt inte till och vi med terapeutisk kompetens behövs mer än någonsin.

Jag har jobbat inom vården i trettio år som behandlare men mest som chef och ledare. För att tillvarata min långa erfarenhet och terapeutiska utbildning vill jag också bidra som behandlare. Som chef behöver man närhet och minskad distans till sitt uppdrag och inom vården är det att behandla klienter. Jag uppmanar gärna andra chefer med rätt kompetens att hjälpa till i klientarbetet vid sidan av sina andra åtaganden. Du kommer bli en bättre ledare av det.

Jag jobbar med terapeutisk behandling, ledarutveckling och mentorskap i min verksamhet. En naturlig faktor för mig som leg arbetsterapeut är också att inkludera fysiska aktiviteter i behandlingsplaneringen. Kravlöst och alltid på den nivån där klienten befinner sig. Kroppen och själen är en enhet.

Terapeutonline.se fyller en viktig funktion i samhället genom att vi terapeuter tillsammans erbjuder en gemensam ingång för våra klienter att få stöd i rimlig tid med en variation av terapiformer för varierande svårigheter. Jag hoppas att nätverket av terapeuter växer eftersom det är till fördel för våra klienter och samhällsnyttan.

Må gott.

/Andreas Geschwind Widegren

.